Olej z pestek winogron

Powrót do listy artykułów

Olej z pestek winogron

2010-05-20

Wytłaczany na zimno olej z nasion winorośli właściwej (Vitis vinifera). Zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), głównie linolowy, tokoferole (witamina E), fotosterole i fosfolipidy. Witamina E sprawia, ze olej ma właściwości przeciwrodnikowe, działa normalizująco, przeciwzapalnie i kojąco, hamuje starzenie się skóry. Wzmacnia barierę naskórkową, hamuje utratę wody, działa nawilżająco i zmiękczająco.

Tylko w kosmetykach Iwostin

Woda termalna
z Iwonicza

Badania dowodzą, że woda termalna pozytywnie wpływa na odporność i elastyczność naskórka oraz ma wyjątkowe właściwości gojące. 

więcej